Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μειοδοσίες..



Οι μειοδοσίες σε τούτον εδώ τον τόπο σταματημό δεν έχουν..
μία από αυτές είναι και η παρακάτω...

 Οι "ρουφιάνοι" ρασοφόροι του Αγιου Ορους και η επιστολή τους στον Χίτλερ
Την ώρα που άλλοι Έλληνες έχυναν το αίμα τους ενάντια στους κατακτητές, οι ρασοφόροι του Αγιου Ορους εξυμνούσαν τον Χίτλερ και το έργο του , με σκοπό να εξασφαλίσουν την εύνοια του και να "διασφαλίσουν την ακεραιότητα της περιουσίας" τους και τον "ήσυχο βίο" τους.

Το γεγονός πήρε δράση στις Καρυές όταν 4 αξιωματικοί του γερμανικού στρατού συναντήθηκαν με την Ιερά κοινότητα (αντιπρόσωπους των 20 μονών στον Αθω).

Όπως διαβάζουμε στο...
ΑΓΙΩΝΥΜΟΝ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩ, ΣΕΛΙΣ 57:
«Είναι γνωστό, ότι με μια διπλωματική (...!?) και έγκαιρη ενέργειά της η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, που συνήλθε στις 26 Απριλίου 1941, στέλνοντας επιστολή προς τον Χίτλερ στο Βερολίνο διέσωσε κυριολεκτικά τον ιερό τόπο από νέα βεβήλωση, κινδύνους εισβολής Βουλγάρων κλπ. και άλλες ταλαιπωρίες...»

Αφου υπενθύμισαν στον Χιτλερ ότι είχε επισκευτει το Αγιο Ορος το 1919, συνέταξαν επιστολή που είχε ως εξής:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Γ' ΡΑ'Ι'Χ
ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡ


ΗΜΕΙΣ ΟΙ 20 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΩΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΑΠΗΚΟΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΝΙΚΑΣ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΜΕΝ ΕΝ ΘΑΥΜΑΣΜΩ:

EΠΕΣΕΝ ΤΟ ΖΙΤΟΜΙΡ (ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ) ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ...

ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΥΝΗ ΤΗΝ ΥΜΕΤΕΡΑΝ (ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ) ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΛΕΙΣΤΑ .

ΟΙ 20 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΥΣIΟΥ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Α' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΛΑΥΡΑΣ...ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Β' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Γ' TETΡΑΔΟΣ: ΙΒΗΡΩΝ....ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
Δ' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΧΙΛΙΑΝΔΡΙΟΥ...ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Ε' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ...ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

Είναι ο ίδιος θεσμός που εναντιώθηκε στην επανάσταση του 21 , ο ίδιος που κράτησε φιλική στάση προς την δικτατορία , και ο ίδιος που υποκριτικά και εκ του ασφαλούς φωνάζει...:

Ελευθερία η θάνατος,
Χαίρε Ω χαίρε Ελευθεριά!


Μία άλλη μειοδοσία η  τελευταία χρονικά είναι τα όσα είπε σε συνεντευξή της στην Γερμανική εφημερίδα "DIE WELT" η Νανά Μούσχουρη.
Είπε λοιπόν λαλίστατα:
" «Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται… Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Άγκελα Μέρκελ», είπε, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι η ίδια έχει εργαστεί στο εξωτερικό και έχει αποκτήσει την κουλτούρα τους.


Η κ. Μούσχουρη δεν δίστασε να υποστηρίξει ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πώς έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Ευρώπη, από ότι έχει η Ευρώπη εκείνη, ενώ είπε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρέος. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η απόσταση που θέλησε να κρατήσει από τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι. Απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή…"




Ας μην ξεχνά η Νανά Μούσχουρη,οτι για κάποιο φεγγάρι ατυχήσαμε σαν λαός να την έχουμε εκπρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο..την πληρώναμε και τότε και τώρα που παίρνει την συνταξούλα της ως  πρώην ευρωβουλευτής.
Ας μην ξεχνά η ως άνω εθνική μειοδότρια ,ότι και η ίδια χρωστά στο Ελληνικό δημόσιο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό,αλλά δεν την βλέπω να συγκινείται ανάλογα.
Ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις,καταδεικνύουν όμως σαφώς οτι η Νανά Μούσχουρη ενσυνειδήτως έχει απωλέσει την Εθνική της ταυτότητα,την Ελληνική  κουλτούρα,επομένως το μόνο που της απομένει είναι να  καταθέσει και την Ελληνική της ιθαγένεια έτσι για να λήξει και τυπικά το θέμα,και ας πολιτογραφηθεί Γερμανίδα και ας γίνει και σύμβουλος της Μέρκελ.
Το πιό εξοργιστικό δε είναι ότι δικαιολόγησε το ανθελληνικό εξώφυλλο του περιοδικού "FOCUS" που έδειχνε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.
Σαν καλλιτέχνης είναι υπερτιμημένη ελέω Μάνου Χατζιδάκη..
Απέδειξε όμως με τη στάση της ότι είναι πολύ μικρή να λέγεται Ελληνίδα,τόσο μικρή σχεδόν ανύπαρκτη..

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


Με το όνειρο απών εως το μηδέν
μέσα σε χαοτικό φόντο
ψυχές παρούσες και απούσες
σαν σε τελετή γιορτινή μυστηριακή συναθροίζονται
να θυμίσουν σε εμάς τι δύναμη της ζωής,την τραγωδία της άδικης απουσίας.
Μικρέ μας Αλέξη
Οσοι από εμάς λογίζονται για άνθρωποι
απ΄τον ουρανό ως την γή
ακόμη και κάτω από αυτή
όσο δύσκολοι και αν είναι οι δρόμοι μας
θα συνεχίζουμε να παλεύουμε κρατώντας σφιχτά στα χέρια μας
τα όνειρα σου.
Με