Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Ο νέος είναι ωραίος..ο παλιός δεν είναι αλλιώς!!!


Ο νέος είναι ωραίος...ο παλιός ή μάλλον οι παλιοί δεν είναι αλλιώς.
Τους έστειλε ο πιτσιρικάς με την νέα πρόταση που κατέθεσε,περί συγκυβέρνησης των τριών ίσως και τεσσάρων κομμάτων της αριστεράς,με την ανοχή του Καμμένου,προτείνοντας για την θέση του πρωθυπουργού,Παπαρήγα ή Κουβέλη.
Δεν πρόλαβε να αποσώσει την κουβέντα του ο άνθρωπος και άρχισαν οι δηλώσεις και οι προβληματισμοί και από δεξιά και από αριστερά.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές θυμίζουν έντονα μία πολύ καλή παρτίδα πόκερ,όπου ο τελικός νικήτης θα είναι όχι ο πιο έμπειρος,αλλά ο πιο ψύχραιμος,αυτός που έχει την φαντασία ,το όραμα και την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Δεν ξέρω αν μπλοφάρει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά μέχρι στιγμής εκτός από τις εντυπώσεις κερδίζει και σημαντικά ωφέλη από το εκλογικό σώμα.
Το Κ.Κ.Ε βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μία τέταρτη θέση στις εκλογές θα σήμαινε άμεσες διεργασίες στο εσωτερικό του,καθώς όπως είναι γνωστό η βάση του Κ.Κ.Ε στηρίζει την πρόταση Τσίπρα.Θα πιεσθεί λοιπόν εκ των έσω για μία ενδεχόμενη αποδοχή στην πρόταση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
Το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στα ρηχά μικρή η συνοχή,και μεγαλες οι διαρροές που έχει τόσο στα κόμματα της αριστεράς,όσο και πρός την πλευρά Καμμένου,καθιστούν την υπόθεση εκλογές χαμένη παρτίδα.Ακαιρη και γεμάτη πανικό και απορία η δήλωση της Φώφης ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θα πρέπει να ανοιξει τα χαρτιά του και να κάνει καθαρό παιχνίδι.Αγαπητή Φώφη τα δικά σας χαρτιά τα είχατε ανοίξει όταν έλεγε ο Γιωργάκης λεφτά υπάρχουν και κάτω από το τραπέζι έκλεινε συμφωνίες με το ΔΝΤ?
Η ΝΔ Δεν πείθει πια κανέναν,μετά το Ζάππειο 1 και 2 ήλθαν τα 3 και 4 τίποτα καινούριο καμμία πρόταση που να οδηγεί την χώρα στο αδιέξοδο,το μόνο νέο η στροφή Σαμαρά προς το πατρίδα ,θρησκεία,οικογένεια,(ακόμη πιο συντηρητικά)για να μην του φύγουν οι τελευταίοι αναποφάσιστοι δεξιοί ψηφοφόροι προς την πλευρά Καμμένου.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενω χάνει το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δεν αποκομίζει τα κέρδη.
Η επίθεση της ΝΔ απέναντι στην προοπτική να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα της αριστεράς με στήριξη Καμμένου δείχνει αν μη τι άλλο φόβο και πανικό.
Σαστιμάρα στην ΔΗ.ΜΑΡ και στούς Ανεξάρτητους Ελληνες,από την νέα πρόταση Τσίπρα και χλιαρές σπασμωδικές κινήσεις και από τους δύο.
Οπως και να έχει ο μικρός το πηγαίνει καλά το καράβι του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,(καιρός ήταν),κι εδώ ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ είναι το μοναδικό αριστερό κόμμα με εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Τι θα σήμαινε μία κυβέρνηση αριστερού συνασπισμού στην Ελλάδα για την υπόλοιπη Ευρώπη?Η θεωρία του ντόμινο βαικά.Ισπανία,Πορτογαλία,Ιταλία ακόμη και η Ολλανδία θα ασκούσαν  πιέσεις προς Ε.Ε και Μέρκελ για μία άλλη οικονομική πολιτική,πιο ανθρώπινη.
Μία πιθανή μετεγλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με δεδομένο τα νέα μέτρα του Ιούνη,με δεδομένο ακόμη την πιο συντηρητική πολιτική μοιραία θα οδηγήσουν την χώρα αργά η γρήγορα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ γιατί τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο μνημόνιο δεν οδηγούν πουθενά.Ανεφάρμοστα όλα.
Μόνη λύση μία αντιμνημονιακή πολιτική εντός της Ε.Ε που θα οδηγήσει την χώρα σε διέξοδα και ανάπτυξη.
Μήν ξεχνάμε ότι οι υπογραφές κυρίως για το δεύτερο μνημόνιο είναι αμφισβητίσιμες γιατί η κυβέρνηση ήταν διορισμένη,και επομένως δεν έιχε την λαική εντολή.Αυτά περί πτώχευσης της Ελλάδας,ή έξοδός της από την Ε.Ε και το ευρώ είναι μύθος.
Το διεθνές δίκαιο αυτό που εφαρμόστηκε και στην Αργεντινή αναφέρει ρητά ότι προηγείται η εξασφάλιση και το βιοτικό επίπεδο του λαού και μετά οι δανειστές ή μάλλον οι τοκογλύφοι.
Επομένως οι υπογραφές για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να δεσμεύουν κανέναν μετά τις εκλογές εκτός από αυτούς που επιμένουν μνημονιακά.
 

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Ντροπή..θλίψη και οργή...!!!

Ντροπή..!! Θλίψη και οργή..!!!
Ντροπή για την κατάντια της χώρας μου..
Θλίψη για το τραγικό γεγονός  της νέας αυτοκτονίας ενός συνανθρώπου μας που προτίμησε να φύγει με αξιοπρέπεια,οδηγούμενος σε αυτήν την πράξη  από όλους αυτούς που αυτοαποκαλούνται "σωτήρες"
Οργή γιατί όλοι οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι και όχι μόνον αυτό,αλλά έχουν το θράσος και ζητούν ακόμη την ψήφο μας.
Οργή για την δήλωση Βενιζέλου  που αφορούσε την αυτοκτονία του συνανθρώπου μας.
Οταν η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής δεν έχει καμμία αξία,όταν το χρήμα,οι αγορές και οι τράπεζες καθορίζουν τις τύχες μας,τότε η "κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής" τουλάχιστον όπως την θέλετε εσείς και για τον λόγο  που την θέλετε πάνε περίπατο...
Υποκριτική το λιγότερο η δήλωση του Βενιζέλου.
Ενα τετράστιχο δανείζομαι από ένα ποίημα του Νίκου Καββαδία που με εκφράζει απόλυτα και σας το αφιερώνω "κύριε" Ευάγγελε...
 Μα ο εαυτός μου μιά βραδιάν εμπρός μου θα υψωθεί 
 και λόγο, ως ένας δικαστής στυγνός, θα μου ζητήσει
 κι αυτό το ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί,θα σημαδέψει, κι άφοβα το φταίστη θα χτυπήσει..