Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

H Δεινοκρατία των αγορών..

H Δεινοκρατία των αγορών

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά
Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που στηρίζεται σε ηθικές και όχι μόνον αξίες που θεμελιώνουν τις ανθρώπινες κοινωνίες.
Μερικές βασικές αξίες που πρέπει να διέπουν ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι η δικαιοσύνη,η ισονομία,η ισότητα,η ελευθερία,η ελευθερία έκφρασης, η ειρήνη.
Κάποιες άλλες εξίσου σημαντικές αξίες-ενέργειες που πρέπει να λειτουργούν στις δημοκρατίες είναι η παροχή παιδείας και η προστασία της,η διαφάνεια στην διαχείρηση δημοσίου χρήματος,ο έλεγχος και ο λόγος που πρέπει να έχουν οι πολίτες,γι'αυτό και σε σοβαρές αποφάσεις στις δημοκρατίες τον λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός μέσω δημοψηφισμάτων.
Ακόμη στις δημοκρατίες το κράτος θα πρέπει να σέβεται τους πολίτες,να τηρεί πιστά το σύνταγμα,και να εξασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.
Υπάρχουν πολλά ακόμες αξίες που θεμελιώνουν το δημοκρατικό πολίτευμα,αλλά και αυτές που ανέφερα πιστεύω έιναι αρκετές.Στις Δημοκρατίες οι εκάστοτε κυβερνήτες πρέπει να υπηρετούν τους λαούς.
Σήμερα οι λεγόμενες "δημοκρατίες" και τα "ευνονούμενες" κοινωνίες,έχουν μεταλλαχθεί.

Οι Αγορές,οι οίκοι αξιολόγησης,τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, τα ύποπτα οικονομικά συμφέροντα κατάφεραν χρόνο με τον χρόνο εδώ και δεκαετίες να παραπλανήσουν τους λαούς και να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που ήθελαν.Ετσι λοιπόν οι δημοκρατίες...
από δημοκρατίες αξιών,μεταλλάχθησαν σε "δημοκρατίες"η καλύτερα σε δεινοκρατίες τιμών,έτσι για να μας πείσουν οτι οι αξίες πωλούνται.
Ξεπουλούν λοιπόν τις αξίες με τίμες που οι ίδιοι διαμορφώνουν όπως αυτοί νομίζουν.
Στίς δημοκρατίες λοιπόν των τιμών η δημοκρατίες των αγορών όλα έχουν την τιμή τους όλα αγοράζονται και πωλούνται..ακόμη και αξίες όπως ανθρώπινες ζωές,αξιοπρέπεια,εθνική κυριαρχία.
Αύξηση αυτοκτονιών,αύξηση αστέγων,άνθρωποι που ζούσαν μία αξιοπρεπή ζωή τώρα ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια,επιχειρήσεις κλείνουν ενώ νέοι ανέργοι κατά εκατοντάδες προστίθενται κάθε ημέρα σ'εναν μακρύ κατάλογο χωρίς τέλος.
Μπήκαν στην ζωή μας ξαφνικά όροι που μόνον οικονομολόγοι και χρηματιστές χρησιμοποιούσαν..και τώρα έχουν γίνει η καθημερινότητά μας.
Το τελευταίο που προέκυψε,όχι ότι είμασταν ανυποψίαστοι ήταν το θέμα των επισφαλών εγγυήσεων,δηλαδή αν η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της τότε με βάσει το Αγγλικό δίκαιο(άλλη μία κόκκινη γραμμή που παραβιάστηκε),τότε οι πιστωτές μας μπορούν άνετα να βάλουν χέρι στον ορυκτό μας πλούτο,σε δημόσιες περιουσίες που ανήκουν στον Ελληνικό λαό,αυτό κατ'επέκταση σημαίνει ότι η Ελλάδα αυτομάτως γίνεται έρμαιο στα χέρια των πιστωτών της,γίνεται προτεκτωράτο ξένων δυνάμεων,και χάνει φυσικά και την Εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία.Αν είναι αυτός ο κόσμος που ονειρευτήκατε,δεν έχει καμμία σχέση με τον δικό μας,εναν κόσμο με αξίες,με όνειρα,με όρεξη για ζωή και δημιουργία..Ελπίζω η οργή, ο θυμός,η αγανάκτηση,η απόγνωση,η ανασφάλεια όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα που φωλιάζει μέσα μας,να εκραγεί και να εμποδίσουμε τα καταστροφικά σχέδια σας.Τούτος ο κόσμος έχει τα περιθώρια να ομορφήνει από τα δικά μας όνειρα,και όχι από τα δικά σας μνημόνια.

                                                ΝΟΣΤΟΣ

11 σχόλια:

  1. Παντοτε,δυστυχως...Ετσι ηταν οι δημοκρατιες...
    Εσμος διεφθαρμενων πολιτικων...Που τεχνηεντως ερριχναν τα σφαλματα τους...Στους ψηφοφορους...!!
    "Δημοκρατια των αντιπροσωπων"
    Σημαινει παραχωρηση των ευθυνων των ιδιων των πολιτων...[εκκλησια του δημου]
    Σε "επιλεγμενους" αρχοντες...!!!
    Μην ξεγελιεσαι απο τα ονοματα...!!
    ΕΓΓΕΝΩΣ η εννοια του βουλευτου...
    Ειναι η κλοπη της βουλησης του Πολιτη...!!
    ΠΟΤΕ δεν ηταν "μεταφορεας" της θελησης των πολλων...Στον Αρχοντα...!!!Παντα προσωπικες αποψεις και σκεψεις εξεφραζε...!!
    Τα αλλα..Ειναι κορδελλες και φυκια...!!
    Οπως και τα δημοψηφισματα...!!!
    Σημερα πλεον...Μετα την..."παιδεια" αιωνων...Πανω στην απατη της αντιπροσωπευτικης "δημοκρατιας"...
    Απαιτειται..Πολυχρονη εκπαιδευση, των ιδιων των πολιτων...Ωστε να ΜΗΝ παραχωρουν σε "ηγετες" και "σωτηρες"...Τις αποκλειστικα δικες τους ευθυνες...
    Και βεβαια...Ποιος Μαλακας, θα κανει αυτην την εκπαιδευση...Ξεροντας, οτι θα αυτοκαταργηθει...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς πάντα έτσι λειτουργούσε το σύστημα,και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί αν εμείς δεν κάνουμε κάτι..με η χωρίς εκπαίδευση ας λειτουργήσει μέσα μας επιτέλους το ενστικτο της αυτοσυντήρησης..

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λύκε,από τη στιγμή που το χρήμα μεταλλάχθηκε το ίδιο σε εμπορεύσιμη αξία αντί να παραμείνει ως όφειλε, μέσο μέτρησης και ανταλλάγής παραγομένων αγαθών, ο δρόμος ήταν ήδη χαραγμένος και προαποφασισμένος...
    Δημοκρατία,δημοψηφίσματα και " κυρίαρχος " λαός αποτελούν ανέκδοτα προς τέρψιν των παροικούντων των ναών του " έξυπνου " χρήματος...

    Ως μία εκ των παροικούντων πλην διαφωνούντων,σου καταθέτω την άποψή μου περί της υπαγωγής στο Βρετανικό Δίκαιο:
    Με τη συμφωνία αυτή,η Ελλάδα χάνει ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά της,αφού δεν θα μπορεί πλέον να αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη,αλλά η δικαιοσύνη των δανειστών...

    " Με βάση την ισχύουσα μέχρι στιγμής νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει.

    Αντίθετα, αν το δίκαιο αλλάξει στο αγγλικό όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία δραχμής – ευρώ θα κυλήσει πιθανόν κάτω από το 700/1. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει την οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές της, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν νομικά στην Ελλάδα είτε την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο μέσω της επιβολής επαχθών φόρων στους πολίτες είτε την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

    Δυστυχώς,η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο αποτελεί όρο για την ολοκλήρωση του PSI,ο οποίος έχει γίνει ήδη αποδεκτός από την ελληνική κυβέρνηση παρωδίας και κωμωδίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βλέπουμε την ίδια όψη του ίδιου νομίσματος..
      Απλά πολλές κόκκινες γραμμές έχουν παραβιάσει οι εντολοδόχοι,και αν αυτές οι παραβιάσεις γίνουν εθισμός καιρός να τους στείλουμε για αποτοξίνωση..φιλιά και ζεστές αγκαλιές σπιρτοκουτάκι μου..

      Διαγραφή
  4. Πότε θα πραγματοποιήσουμε την τελευταια παράγραφο; πότε;
    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φούλη μου κι εγώ την ίδια απορία έχω..Ενα τεράστιο ΠΟΤΕ?? με πολλά ερωτηματικά στριφογυρίζει μέσα μου..
      Να υποστηρίξω λες την συνομωσιολογία ότι μας ψεκάζουν και τα βλέπουμε και τα βιώνουμε όλα τόσο χαλαρά?? λες??
      Καλό μεσημέρι και καλό απόγευμα να έχεις..

      Διαγραφή
  5. Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο
    κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!!!

    Καλή εβδομάδα κι απο εδωωωω
    Φιλιά πολλάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζουμε πολλά όνειρα να ζήσουμε..Αγγελάκι μου
      και ας μας κάψουν χίλιες φωτιές..
      Καλό βράδυ να έχεις..τα φιλιά μας.

      Διαγραφή
  6. η οργή, ο θυμός,η αγανάκτηση,η απόγνωση,η ανασφάλεια όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα που φωλιάζει μέσα μας,να εκραγεί και να εμποδίσουμε τα καταστροφικά σχέδια σας.Τούτος ο κόσμος έχει τα περιθώρια να ομορφήνει από τα δικά μας όνειρα,και όχι από τα δικά σας μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεμε η τελευταία παράγραφος,μου έχει γίνει βίωμα και προσευχή.Ευχαριστώ που την ανέδειξες μέσα από το μπλόγκ σου..καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή