Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ακόμη και αν κόψουν όλα τα λουλούδια..


 Απορούν οι γερμανοί κυβερνώντες,οι γερμανοί τραπεζίτες,το σύνολο του Γερμανικού έντυπου και όχι μόνον τύπου, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει αντιγερμανικό μένος.
Η μεγάλη Γερμανία του τέταρτου ραίχ,όπως την ονειρεύεται η Μέρκελ με την επεκτατική της πολιτική προσπαθεί να ακυρώσει την Ευρωπαική ένωση.Οπλο της η εικονική της οικονομική της ισχύ που πολύ σύντομα θα αποδειχθεί μία φούσκα.Το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας είναι πολλαπλάσιο της Ελλάδας.
Δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1 εώς 2% σε πολλές δε περιπτώσεις το επιτόκιο δανεισμού της είναι αρνητικό,και δανείζει τις υπόλοιπες χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα με επιτόκια που αγγίζουν το 5% αν αυτό δεν λέγεται τοκογλυφία πως λέγεται.
Η αλαζονική και αυταρχική πολιτική της Γερμανίας απέναντι σε χώρες της Ε.Ε θέτει σε κίνδυνο τόσο την ενότητα της Ε.Ε όσο και την ίδια την Γερμανία. Η Γερμανία και οι δορυφόροι της νομίζουν ότι έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση που λέγεται Ευρώπη,κάνουν λάθος όμως διότι ξεχνούν ή δεν θέλουν να σκέπτονται την εξέγερση των λαών της Ευρώπης που δυσανασχετούν με αυτή την αυταρχική πολιτική.
Μην ξεχνάμε ακόμη στα πλαίσια του ρητού "η ιστορία επαναλαμβάνεται" έναν ακόμη παράγοντα που λέγεται διεθνής συγκυρία,ή το αντίπαλον δέος.
Αυτό το αντίβαρο ενάντια στον Γερμανικό ιμπεριαλισμό δεν έχει φανεί ακόμη στον ορίζοντα,υπάρχει όμως και αυτό δεν είναι άλλο από το Αγγλοσαξωνικό μπλόγκ,τους πάντα πρόθυμους Αμερικάνους να πατήσουν πόδι στην Ευρώπη,και την Ρωσία μετά τις εκλογές.
Εχουμε να κάνουμε λοιπόν με έναν οικονομικό πόλεμο ανάμεσα σε δυνάμεις του σύγχρονου καπιταλισμού.
Το μέλλον της Γερμανίας δεν είναι ρόδινο,η τράπουλα θα μοιραστεί από την αρχή αυτός που θα έχει το πιο γερό χαρτί θα κερδίσει και θα επιβάλλει τους όρους του στον χαμένο.Νέες ζώνες επιρροής θα επινοηθούν.Χώρες θα αναβαθμιστούν και άλλες θα υποβαθμιστούν.Ο παγκόσμιος οικονομικός χάρτης κάτω από τα νέα δεδομένα θ'αλλάξει.Φυσικά και πάλι τα θύματα όλης αυτής της κατάστασης θα είμαστε και πάλι εμείς,οι λαοί που δεν φταίμε σε τίποτα.
Η Γερμανία του Αουσβιτς,η Γερμανία που με το σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο,και με δανεικά κατάφερε να γίνει η σημερινή δύναμη,η Γερμανία που χρωστά στην χώρα μου,η Γερμανία της Siemens,των μιζών,των ελαττωματικών υποβρυχίων,η Γερμανία των εκβιασμών,η Γερμανία τηςΒundesbank,της Μέρκελ,και του υπερφίαλου και ανιστόριτου Σόιμπλε,δεν δικαιούται να ομιλεί σήμερα και πιο πολύ να υποδεικνύει και να επιβάλλει όρους. 
Δεν έχουμε  να φοβηθούμε τίποτα από την Γερμανία,ένας γίγαντας είναι με γυάλινα πόδια.Ηδη έχουν θορυβηθεί απο την μείωση κατά 15% των εξαγωγών τους στην Ελλάδα.Ενα μαζικό ευρωπαικό εμπάργκο στα Γερμανικά προιόντα δεν θα ήταν άσχημη σκέψη. Ας μην περιμένουμε τίποτα το θετικό από την πολιτική,τους πολιτικούς και τους τεχνοκράτες,αυτοί το μόνον που θέλουν είναι να διατηρήσουν το παρόν καθεστώς της διαφθοράς και της σαπίλας,και να σώσουν το  τραπεζικό σύστημα.Αν η οικονομία και το πολιτικό σύστημα έχουν πληγωθεί ας πεθάνουν πριν πεθάνουν εμάς.Ο κόσμος δεν θα χαθεί, ιστορικά οι λαοί,έχουν επιζήσει σε χειρότερες καταστάσεις.
Θα κλείσω την ανάρτηση μου αυτή με δύο από τα πολλά συνθήματα του Μάη του '68..
Αν έχουμε μία ελπίδα τη χρωστάμε σ'αυτούς που δεν έχουν πια καμμία..
 
Ακόμη και αν κόψουν όλα τα λουλούδια η άνοιξη θα έλθει..
                                  
                                                    ΝΟΣΤΟΣ

2 σχόλια:

  1. Κάπου άκουσα ότι οι Ελάδα ήταν η καλύτερη πελάτισσα των Γερμανικών προϊόντων,μηπος να τους τα πετούσαμε επιδεικτικά σκούπες κλπ αγοράζοντας άλλων κρατών,τους χρειάζεται ένα τετοιο Μάθημα
    Αυτό που είδα να συμβαίνει εδώ, χθες, τετοια μέρα με εξόργισε
    Και ενώ Ο Έλληνας κοντεύει να γίνει είδος προς εξαφάνιση το λιμεναρχείο του νησιού νιάστικε να σώσει τους αχινούς κυνηγώντας και βάζοντας τσουχτερό πρόστιμο στους πλανόδιους άνεργους που πούλαγαν αχινούς για να αποσώσουν το καθημερινό τσουκάλι!
    Είπες κάτι, να σώσουμε τους αχινούς που εξαφανίζονται κατά τα άλλα!!
    Καλή Σαρακοστή φίλε μου
    Κατά διαόλου κώλο πάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ανοιξη, θα ερθει...μεσα στο καλοκαιρι..(σαν μαης 68)

    ΑπάντησηΔιαγραφή